Primitiv Jakt (helg)

Dette er et av kurskonseptene jeg kan tilby. Nedenfor er et grovt skissert hva som typisk kan forventes å være med – men husk: ingen kurs er like! Været, lokale forhold, sesong og deltakernes evner og ønsker tas alltid hensyn til. Ta kontakt for å få til et kurs som dette 🙂

Generelt holder jeg aldri kurs for færre enn 4 personer om gangen. Jeg vil alltid etterstrebe å få minimum fire personer av hensyn til kvalitet og gjennomføring av kurset – det er derfor en fordel om du/dere er en gruppe. Snakk gjerne med venner og kjente for å få til en liten gjeng før dere tar kontakt 🙂

This slideshow requires JavaScript.

Et typisk jaktkurs vil ta for seg elementer som:

  • Snarer og feller. Vet du hvordan du setter en effektiv snare eller felle? Her kan du lære mer om nettopp det. (OBS – snarefangst har klare juridiske begrensninger. Vi kommer ikke til å gjennomføre snarefangst på dette kurset – men du vil lære en del om det).
  • Bruk og fremstilling av en del primitive jaktvåpen. Grunnet tidspress vil det ikke være tid til å lage så mye, men man kan få testet seg litt, og lært litt om forskjellige varianter. (OBS – grunnet juridiske begrensninger vil det ikke gjennomføres faktisk jakt på dette kurset. Det er ikke lov å felle vilt med primitive våpen i Norge, og jakt med skytevåpen blir ikke aktuelt på dette kurset.)
  • Visuell kamuflasje, luktkamuflasje og taktisk bevegelse i terrenget. Hvor stille klarer du å være?
  • Sporing, bevegelse, observasjon, natur- og dyrekjennskap. Har du opplevd å se spor etter dyr og lurt på hva det var for slag? Eller hvor gamle sporene er? Var det en elgku eller kalv som gikk forbi? Her får du en del innsikt i dette, og verktøy som setter deg i stand til å lære enda mer på egenhånd.
  • Bruk av verktøy som øks og kniv. Vi går igjennom element som sliping, vedlikehold og enkelte tips og triks for praktisk og effektiv bruk av de enkle hjelpemidlene du har med deg.
  • Hvordan flå, slakte og preparere et dyr med enkle hjelpemidler – i skogen. Er det snakk om dyr med en del pels så kan vi også ta for oss garving av skinnet, om tiden tillater.
  • Tilberedning av mat på primitivt vis. Vi går igjennom en del forskjellige mulige løsninger – og vi tar i bruk de ressursene som finnes lokalt.

Detaljer om kurset

Kursene vil gå fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag. Det vil ofte innebære noe bevegelse i terreng, men ikke mye. For å rekke alle øktene er vi oftest på ett sted. Deltakerne tar med seg det de selv mener de har behov for – vi går igjennom oppakning på P-plass før vi går samlet ut i skogen, så det vil være rom for å gjøre endringer i oppakning før vi går. Pakkeliste kommer sammen med nærmere detaljer om sted – cirka én uke før kursdato. Det er aldri mange plasser tilgjengelig på slike kurs – så det vil være rikelig med tid til hver kursdeltaker – du forsvinner ikke i mengden!

Sted: Fleksibelt. Jeg kommer gjerne til deg/dere for å holde kurs – når og hvor som helst (så lenge det passer inn i kalenderen). Har du et leirsted eller et nærområde som passer, og hvor du kjenner grunneier, så er det perfekt!

Pris: Det vil variere i forhold til program, antall deltakere og eventuelle reisekostnader for meg. En typisk kursavgift ligger på 2000 – 2500,- per person. OBS – Maten på kurset vil kunne øke prisen noe. Familierabatt er aktuelt (ta kontakt). All mat dekkes av kursavgiften. Transport og medbragt utstyr for deltakerne dekkes av den enkelte.

Kontaktinformasjon

E-post: eirik.gripp.bay@gmail.com

Mobil: 995 74 018

Se gjerne på videoer og bilder på nettsiden om du lurer på hva jeg ellers driver med, og hva slags erfaring jeg har som instruktør og kursleder. Har du ellers spørsmål er det fint om du tar kontakt 🙂

Tilbake til kursoversikt