Primitiv Ild – (helg)

Dette er et av kurskonseptene jeg kan tilby. Nedenfor er et grovt skissert hva som typisk kan forventes å være med – men husk: ingen kurs er like! Været, lokale forhold, sesong og deltakernes evner og ønsker tas alltid hensyn til. Ta kontakt for å få til et kurs som dette 🙂

Generelt holder jeg aldri kurs for færre enn 4 personer om gangen. Jeg vil alltid etterstrebe å få minimum fire personer av hensyn til kvalitet og gjennomføring av kurset – det er derfor en fordel om du/dere er en gruppe. Snakk gjerne med venner og kjente for å få til en liten gjeng før dere tar kontakt 🙂

This slideshow requires JavaScript.

Et typisk kurs i primitiv ild vil ta for seg elementer som:

  • Bygging av bål – all slags typer og all slags metoder. Vi går virkelig i dybden – her kommer du garantert til å lære og erfare mer omkring bål enn du noen gang har gjort tidligere!
  • Friksjonsild. Du vil lære å lage og bruke ditt eget sett med bue, spindel, brett og håndtak for friksjonsild. Kanskje flere sett – forskjellige typer trær, osv. Du får øvd masse og du vil få verdifulle tilbakemeldinger fra en erfaren stab. Gjennom dette kurset vil du kunne ta en “snarvei” til høyere kunnskap og ferdigheter som de færreste får anledning til.
  • Brennverdien hos forskjellige treslag. Hva bør du bruke hvis du vil ha et godt matbål? Hvis du vil ha et bål uten røyk? Hvis du vil ha et bål som er lett å tenne opp? Det finnes et bål, og en ved, for enhver anledning. Her lærer du om det.
  • Bruk av flint og stål, samt fremstilling av knusk og kullstoff.
  • Tips og triks innen bålfyringens verden.
  • Bruk av verktøy som øks og kniv. Vi går igjennom element som sliping, vedlikehold og enkelte tips og triks for praktisk og effektiv bruk av de enkle hjelpemidlene du har med deg.
  • Tilberedning av mat på primitivt vis. Vi går igjennom en del forskjellige mulige løsninger – og vi tar i bruk de ressursene som finnes lokalt.
  • Store deler av helgen går med på øving og fysisk arbeid. Det blir slitsomt, intenst og lærerikt!

Detaljer om kurset

Kursene vil gå fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag. Det vil ofte innebære noe bevegelse i terreng, men ikke mye. For å rekke alle øktene er vi oftest på ett sted. Deltakerne tar med seg det de selv mener de har behov for – vi går igjennom oppakning på P-plass før vi går samlet ut i skogen, så det vil være rom for å gjøre endringer i oppakning før vi går. Pakkeliste kommer sammen med nærmere detaljer om sted – cirka én uke før kursdato. Det er aldri mange plasser tilgjengelig på slike kurs – så det vil være rikelig med tid til hver kursdeltaker – du forsvinner ikke i mengden!

Sted: Fleksibelt. Jeg kommer gjerne til deg/dere for å holde kurs – når og hvor som helst (så lenge det passer inn i kalenderen). Har du et leirsted eller et nærområde som passer, og hvor du kjenner grunneier, så er det perfekt!

Pris: Det vil variere i forhold til program, antall deltakere og eventuelle reisekostnader for meg. En typisk kursavgift ligger på 2000 – 2500,- per person. Familierabatt er aktuelt (ta kontakt). All mat dekkes av kursavgiften. Transport og medbragt utstyr for deltakerne dekkes av den enkelte.

Kontaktinformasjon

E-post: eirik.gripp.bay@gmail.com

Mobil: 995 74 018

Se gjerne på videoer og bilder på nettsiden om du lurer på hva jeg ellers driver med, og hva slags erfaring jeg har som instruktør og kursleder. Har du ellers spørsmål er det fint om du tar kontakt 🙂

Tilbake til kursoversikt

2015-10-16 17.53.20
Linselusa Marius

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s