Overlevelseskurs (helg)

Dette er et av kurskonseptene jeg kan tilby. Nedenfor er et grovt skissert hva som typisk kan forventes å være med – men husk: ingen kurs er like! Været, lokale forhold, sesong og deltakernes evner og ønsker tas alltid hensyn til. Ta kontakt for å få til et kurs som dette 🙂

Generelt holder jeg aldri kurs for færre enn 4 personer om gangen. Jeg vil alltid etterstrebe å få minimum fire personer av hensyn til kvalitet og gjennomføring av kurset – det er derfor en fordel om du/dere er en gruppe. Snakk gjerne med venner og kjente for å få til en liten gjeng før dere tar kontakt 🙂

Video fra et lengre villmarkskurs jeg holdt i 2014

This slideshow requires JavaScript.

Et typisk helgekurs vil ta for seg elementer som:

  • Primitiv ild og bål. Du får testet ut ferdighetene du har fra før, og helt sikkert lært mye nytt. Vi dekker friksjonsild, flint & stål, tennstål (jukkastikke/firesteel) og gode, gamle fyrstikker. Det vil også legges en del fokus på evnen til å tenne bål. Det er mange typer bål – og det er ikke alltid at pyramidebålet vi kjenner så godt fra søndagstur med familien passer like godt. Det er omtrent like mange forskjellige bål som det er unike friluftssituasjoner. To bål er aldri like, og man blir aldri utlært.
  • Matlaging på bål. Maten du får i deg må du selv lære å preparere og tilberede på enkelt vis ved hjelp av enkle virkemidler. Vi bruker det vi har tilgjengelig.
  • Sporing, bevegelse, observasjon, natur- og dyrekjennskap. Har du opplevd å se spor etter dyr og lurt på hva det var for slag? Eller hvor gamle sporene er? Var det en elgku eller kalv som gikk forbi? Her får du en del innsikt i dette, og verktøy som setter deg i stand til å lære enda mer på egenhånd. Læring tar aldri slutt – med mindre du slutter å undre deg og stille spørsmål.
  • Bruk av verktøy som øks og kniv. Vi går igjennom element som sliping, vedlikehold og enkelte tips og triks for praktisk og effektiv bruk av de enkle hjelpemidlene du har med deg.
  • Primitive skjul. Du lærer  bygge og overnatte i ditt eget primitive skjul. Det er mange varianter – og det er ikke alltid at gapahuken er den mest hensiktsmessige…

Kursene vil gå fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag. Det vil ofte innebære noe bevegelse i terreng, men ikke mye. For å rekke alle øktene er vi oftest på ett sted. Deltakerne tar med seg det de selv mener de har behov for – vi går igjennom oppakning på P-plass før vi går samlet ut i skogen, så det vil være rom for å gjøre endringer i oppakning før vi går. Pakkeliste kommer sammen med nærmere detaljer om sted – cirka én uke før kursdato. Det er aldri mange plasser tilgjengelig på slike kurs – så det vil være rikelig med tid til hver kursdeltaker – du forsvinner ikke i mengden!

Sted: Fleksibelt. Jeg kommer gjerne til deg/dere for å holde kurs – når og hvor som helst (så lenge det passer inn i kalenderen). Har du et leirsted eller et nærområde som passer, og hvor du kjenner grunneier, så er det perfekt!

Pris: Det vil variere i forhold til program, antall deltakere og eventuelle reisekostnader for meg. En typisk kursavgift ligger på 2000 – 2500,- per person. Familierabatt er aktuelt (ta kontakt). All mat dekkes av kursavgiften. Transport og medbragt utstyr for deltakerne dekkes av den enkelte.

Kontakt

Kontaktinfo for spørsmål og påmelding:  Send en e-post til eirik.gripp.bay@gmail.com   send gjerne også en sms til +47 995 74 018.

Se gjerne på videoer og bilder på nettsiden om du lurer på hva jeg ellers driver med, og hva slags erfaring jeg har som instruktør og kursleder. Har du ellers spørsmål er det fint om du tar kontakt 🙂

15331908331_78f0aba2aa_o

Video fra et lengre villmarkskurs jeg holdt i 2014