Bushcraft-kurs 8.-10. august!

Kunne du tenke deg å lære litt mer om enkelt friluftsliv?
Fra 8.-10. august blir det kurs i nærheten av Oslo.
Vi vil dekke bl.a. emner som:
  • Navigasjon: Hvordan bruke kart, kompass og naturens egne veivisere for å komme deg frem dit du skal.
  • Ild og bål: (med den ekstreme tørken kommer vi til å unngå bålfyring, men vi lærer en del teori og øver uten fyring). Vi lærer forskjellige metoder for opptenning, samt et par forskjellige båltyper.
  • Bruk av verktøy som øks, sag og kniv: Vi går igjennom element som sliping, vedlikehold og enkelte tips og triks for praktisk og effektiv bruk av de enkle hjelpemidlene du har med deg.
  • Leirbygging: Hvor og hvordan lager du deg en god og praktisk villmarkscamp med enkle hjelpemidler? Her får du lært det du trenger for å klare deg på egenhånd.
  • Primitive skjul. Du lærer  bygge og overnatte i ditt eget primitive skjul. Det er mange varianter – og det er ikke alltid at gapahuken er den mest hensiktsmessige…
  • Sporing, bevegelse, observasjon, natur- og dyrekjennskap. Har du opplevd å se spor etter dyr og lurt på hva det var for slag? Eller hvor gamle sporene er? Var det en elgku eller kalv som gikk forbi? Her får du en del innsikt i dette, og verktøy som setter deg i stand til å lære enda mer på egenhånd. Læring tar aldri slutt – med mindre du slutter å undre deg og stille spørsmål.
  • Andre emner som dekkes vil kunne være (kommer an på været, samt tiden vi har til rådighet) jakt, fiske, matlaging, førstehjelp, spiselige planter og mye mer.
OBS!
Kurset er bestilt av engelsktalende, og kommer derfor primært til å gå på engelsk. Men frykt ikke – jeg snakker også norsk 🙂
Detaljer om kurset:
-Oppmøte får du info om når du tar kontakt. Mest sannsynlig vil dette være på en parkeringsplass i nærheten av der vi skal være.
-Kurset varer fra onsdag 8. august kl 12:00 – fredag 10. august kl 14:00.
-Det vil avholdes i markaområdet utenfor Oslo.
-Pris er 2500,- per person.
Pakkeliste og øvrig informasjon får man ved påmelding. Send e-post til eirik.gripp.bay@gmail.com eller ring på mobil: 995 74 018.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s