Villmarkskurs fra 3. – 5. juni

Jeg er bedt om å holde et villmarkskurs fra 3.-5. juni. For å fylle kurset tilbyr jeg derfor noen ledige plasser til de som måtte ønske det. Påmelding går etter “førstemann til mølla-prinsippet”.

Kurset vil ta for seg elementer som:

  • Primitiv ild og bål. Du får testet ut ferdighetene du har fra før, og helt sikkert lært mye nytt. Vi dekker friksjonsild, flint & stål, tennstål (jukkastikke/firesteel) og gode, gamle fyrstikker. Det vil også legges en del fokus på evnen til å tenne bål. Det er mange typer bål – og det er ikke alltid at pyramidebålet vi kjenner så godt fra søndagstur med familien passer like godt. Det er omtrent like mange forskjellige bål som det er unike friluftssituasjoner. To bål er aldri like, og man blir aldri utlært.
  • Matlaging på bål. Maten du får i deg må du selv lære å preparere og tilberede på enkelt vis ved hjelp av enkle virkemidler. Vi bruker det vi har tilgjengelig.
  • Sporing, bevegelse, observasjon, natur- og dyrekjennskap. Har du opplevd å se spor etter dyr og lurt på hva det var for slag? Eller hvor gamle sporene er? Var det en elgku eller kalv som gikk forbi? Her får du en del innsikt i dette, og verktøy som setter deg i stand til å lære enda mer på egenhånd. Læring tar aldri slutt – med mindre du slutter å undre deg og stille spørsmål.
  • Bruk av verktøy som øks og kniv. Vi går igjennom element som sliping, vedlikehold og enkelte tips og triks for praktisk og effektiv bruk av de enkle hjelpemidlene du har med deg.
  • Primitive skjul. Du lærer  bygge og overnatte i ditt eget primitive skjul. Det er mange varianter – og det er ikke alltid at gapahuken er den mest hensiktsmessige…

Kurset går fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag. Det vil innebære noe bevegelse i terreng. Deltakerne tar med seg det de selv mener de har behov for – vi går igjennom oppakning på P-plass før vi går samlet ut i skogen, så det vil være rom for å gjøre endringer i oppakning før vi går. Pakkeliste vil komme sammen med nærmere detaljer om sted – cirka én uke før kursdato. Det blir ikke mange plasser – maks 6 stk, så det vil være rikelig med tid til hver kursdeltaker – du forsvinner ikke i mengden!

Sted: Drammensmarka. Nord for Drammen og Hokksund, øst for Skotselv. Nærmere detaljer omkring dette vil komme en uke før kurset. Dette på grunn av behov for tidsrelevant befaring og hensyn til værmelding og skogsbrannfare.

Pris: 3000,- per person. Familierabatt er aktuelt (ta kontakt). All mat dekkes av kursavgiften. Transport og medbragt utstyr dekkes av den enkelte.

Kontaktinfo for spørsmål og påmelding:  Send en e-post til eirik.gripp.bay@gmail.com   send gjerne også en sms til +47 995 74 018.

Se gjerne på videoer og bilder på nettsiden om du lurer på hva jeg ellers driver med, og hva slags erfaring jeg har som instruktør og kursleder. Har du ellers spørsmål er det fint om du tar kontakt 🙂

Video fra et lengre villmarkskurs jeg holdt i 2014

 

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s