Speiderbok – under åpen himmel

Under open himmel er et friskt pust i speiderverden. Den viser at det går an å tenke nytt, at det er lov å ta sjanser,open-himmel at gamle teknikker fremdeles fungerer – og at hardt arbeid gir resultat!

Forfattet av: Atle Aas, Ingunn Frette, Johanne Eskeland og Kristin Straumstein (speiderledere fra Etne).

Slik får du tak i den: speiderbutikken.no, fra atle@etnespeidar.com eller i bokhandelen (Kapabel forlag). Koster kr. 249,–. Kjøpes på nett her.

 

Fersk fra trykken finner et eksemplar av boka veien til asfaltjungelen i Oslo – til postkassa mi. Jeg vet ikke helt hva jeg skal forvente – hvor ofte er det lokale speiderledere skriver en hel bok? Men det går fort opp for meg at forfatterne har lagt mye arbeid ned i denne boka. Den er bra. Den er veldig bra.

Under open himmel er gjennomgående godt skrevet, den har flotte bilder og et oppsett som er bedre, og enklere, enn de fleste friluftsbøker jeg har lest tidligere. Den er delt inn etter tema, så du som leser kan velge en aktivitet, matrett eller prosjekt som du vil lære om eller forsøke deg på. Konkrete tips og stor takhøyde gjør det mulig å tilpasse til det nivået du måtte ønske – alt fra enkle turtips til avanserte teknikker som selv Lars Monsen kunne dra nytte av.

Et av de virkelige kvalitetstegnene er at boken ikke bare passer for speidere, men for hvem som helst som er glad i friluftsliv. Det er også en svært god ressurs for speidere og ledere. Sliter dere med å få til møtene eller turene? Da kan boka gi svært konkrete tips til hvordan dere kan legge opp arbeidet i gruppa. Den er nemlig tilpasset «lørdagsspeiding», med lange møter én gang i måneden, i stedet for korte møter i ukedagene.

Er du speiderleder, patruljefører, forelder eller bare generelt friluftsentusiast? I så fall bør du skaffe deg et eksemplar av Under open himmel! Den passer perfekt som:

• Gave til patruljeførere
• Inspirasjon for ledere
• Ressurs for grupper som vil prøve noe nytt

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s