Kun Kniv: Kløyving av ved

“Kun Kniv” er en videoserie som viser frem en del forskjellige teknikker for knivbruk på områder som vanligvis krever annet utstyr, f.eks. øks og sag eller lignende. Det vil si at du i stor grad kan erstatte mye av det tunge utstyret og klare deg med mindre. Det går rett inn i tankegangen bak primitivt friluftsliv – vit mer, bær mindre!

I denne videoen får du noen tips om hvordan man kløyve/splitte ved på en effektiv og enkel måte ved hjelp av en kniv og en “klubbe”. Dette er en fin metode for å få fine flater til verktøy, matlaging, o.l.

2 Comments Add yours

    1. Veidemann says:

      Heheh … ja, det er jo som sagt smart å ha en kniv som er “full tang”, altså en hvor stålet fra bladet går tykt hele veien igjennom skaftet. De fleste norske kniver er dessverre “bolt-kniver”. Skal jeg ta på meg skylden for ulykken? 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s